1. Acasa
 2. >>
 3. BLOG
 4. >>
 5. Stomatologie Generala
 6. >>
 7. Totul despre scanarea digitala...

Totul despre scanarea digitala intraorala

Continut:
  Add a header to begin generating the table of contents
  scanarea digitala orala

  Scanarea digitala intraorala reprezinta modalitatea moderna si confortabila prin care medicul dentist poate lua o amprenta digitala a cavitatii bucale. Scanarea digitala intraorala este utilizata din ce in ce mai des, deoarece reprezinta o metoda cat se poate de confortabila pentru pacient, este eficienta si precisa.

  Cu ajutorul acestei metode, medicii dentisti scaneaza cu usurinta si rapiditate atat arcada superioara, cat si pe cea inferioara. Rezultatul este un model 3D al dintilor, procesat de un program de scanare ce va fi trimis catre laborator pentru reconstructia dintilor vizati.

  Ce este scanarea digitala intraorala?

  Scanarea digitala intraorala este procesul de amprentare a dintilor. Aceasta este utilizata de medicii stomatologi pentru realizarea unor lucrari cat mai precise de reconstructie a protezelor dentare.

  Amprentarea digitala devine din ce in ce mai populara in randul medicilor stomatologi si este preferata fata de optiunile traditionale folosite pana acum. Cu ajutorul scanarii digitale, intregul procesul de amprentare este mult mai simplu de realizat, aparatele sunt mici si precise, iar datele obtinute sunt transmise imediat catre laborator. Astfel, este redus timpul de asteptare pentru construirea protezelor dentare, in vreme ce pacientul beneficiaza de un confort sporit.

  Cum functioneaza scanare digitala intraorala?

  Un scanner intraoral foloseste un dispozitiv subtire, ca o bagheta. Dispozitivul este conectat la un computer si utilizeaza un soft special. Acesta efectueaza 3.000 de poze tridimensionale pe secunda si surprinde atat cele doua arcade, cat si ocluzia. Cu ajutorul unui scanner intraoral digital toate informatiile obtinute sunt trimise imediat catre laboratorul de tehnica dentara, prin email. In acest fel, medicii si tehnicienii evita deformarea mulajelor obtinute cu o amprentare traditionala, ce pot fi cauzate in timpul transportului.

  Bagheta utilizata pentru scanarea digitala intraorala este subtire, astfel incat medicul stomatolog sa aiba posibilitatea de a manevra cat mai bine dispozitivul in cavitatea bucala. Cu ajutorul unui dispozitiv pentru scanarea digitala intraorala , intregul proces este mult mai rapid si mai eficient.

  scanarea digitala orala 1
  Scanarea digitala orala ofera o mai buna amprentare a dintilor tai

  Avantaje scanare digitala intraorala

  Utilizarea unor astfel de dispozitive vine cu o serie de beneficii, atat pentru medicul stomatolog, cat si pentru pacient.

  Cu ajutorul unui dispozitiv de scanare intraorala, medicul stomatolog va obtine o imagine 3D exacta. Va reproduce mult mai precis forma dintilor, a maxilarelor, a ocluziei, dar si culoarea naturala a dintilor.

  Tehnicienii dentari vor folosi amprentarea digitala pentru a crea lucrari protetice dentare de o calitate exceptionala. Mai mult decat atat, pacientul va efectua mai putine vizite la cabinetul stomatologic si va primi lucrarea intr-un timp mai scurt.

  Scanarea intraorala digitala este utilizata pentru a crea lucrari protetice sau ortodontice. Tehnicienii dentari au astfel posibilitatea de a reproduce mai precis forma, marimea si culoarea dintilor, folosind imaginile primite. De asemenea, ei vor construi si modele dentare pe care pot proba aparate ortodontice sau alte lucrari dentare, inainte ca acestea sa fie finalizate si trimise medicului stomatolog pentru montare.

  De ce sa alegi scanarea digitala intraorala?

  Scanarea intraorala digitala este o tehnica de amprentare recomandata in cazurile mai complexe. Cu ajutorul ei, medicul stomatolog si tehnicianul dentar vor putea efectua o restaurare a dintelui mult mai precisa.

  Amprenta digitala folosita pentru obtinerea modelului dintelui este mai exacta decat metoda traditionala care utilizeaza o pasta speciala. Mai mult decat atat, aceasta are si costuri reduse pentru pacient. De asemenea, ajuta la reducerea indepartarii tesuturilor dentare in momentul slefuirii dintelui.

  Scanarea intraorala digitala vine si cu un alt mare avantaj. Medicul poate simula tratamentul, utilizand imaginea oferita, iar astfel pacientul va vizualiza protezele sau alte lucrari dentare, inainte ca acestea sa fie finalizate.

  Mai mult decat atat, pacientii mai sensibili , care nu pot sta nemiscati pana la intarirea materialului folosit pentru amprentarea traditionala, vor fi scutiti de acest disconfort. De multe ori, acest lucru este un impediment in obtinerea unui gips exact, iar lucrarea va fi una nepotrivita.

  scanarea digitala orala 2
  Scanarea digitala orala se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv subtire, confortabil pentru pacient
  Unde pot beneficia de scanare digitala intraorala?

  Cabinetul Stomatologic Dr. Rosca dispune de un astfel de dispozitiv performant, dar si de alte tehnologii avansate ce sunt utilizate pentru diagnosticarea si tratarea problemelor dentare.

  Mai mult decat atat, echipa noastra este formata din specialisti in toate ramurile stomatologiei. Utilizam materiale de calitate si oferim pacientilor nostri cele mai bune servicii, intr-un cadru profesionist si prietenos.

  Astfel, daca te confrunti cu dureri de dinti, carii, ai nevoie de un detartraj cu ultrasunete, de un aparat dentar sau vrei dinti mai albi, stralucitori si perfect aliniati, ne poti contacta. Pentru alte probleme dentare, iti recomandam sa intri in legatura cu unul dintre specialistii nostri sau sa ne faci o vizita la Cabinetul Stomatologic Dr. Rosca. Ne gasesti pe Bulevardul Drumul Taberei, nr. 14, sector 6, in zona Orizont.

  Alte Articole

  Aboneaza-te la NEWSLETTER

  Afla ultimele noutati si promotii oferite de
  Cabinetul Stomatologic Dr Rosca